Illustrasjon: Stortinget

Lærer har en aktiv rolle gjennom spillet. Her spiller en klasse på Persbråten videregående skole Regjeringskabalen. Foto: Stortinget

Regjeringskabalen

Spill dere gjennom regjeringsforhandlingene i klasserommet! Stortingets administrasjon har i samarbeid med partiene på Stortinget utviklet et digitalt læringsspill for elever i videregående skole.

Om spillet

Regjeringskabalen er et digitalt læringsspill utviklet for klasser i videregående skole. Målet med spillet er at elevene, som representerer partier på Stortinget, skal danne en flertallsregjering, basert på resultatet fra stortingsvalget 2021.

Elevenes oppgave i spillet er å forhandle fram en flertallsregjering. I løpet av spillet må elevene, innad i partiene, bli enige om hvilke hjertesaker de skal kjempe for, og utad må de inngå kompromisser og finne løsninger i forsøket på å oppnå politisk gjennomslag og regjeringsmakt.

Tre elever sitter samlet rundt en skjerm og spiller Regjeringskabalen.
Elevene deles inn i grupper og representerer hvert sitt politiske parti. Sammen må de bli enige om hvilke saker som er de viktigste for deres parti, og etter hvert hvem de ønsker å samarbeide med. Foto: Stortinget

Praktisk informasjon

Regjeringskabalen passer for alle trinn i videregående skole. Det kan spilles av alle klasser, fra 5 til 35 elever. Spillet gjennomføres ved at klassen deles inn i fem, syv eller ni grupper. Spillet varer om lag 45-90 minutter, avhengig av hvor mye tid lærer ønsker å bruke på diskusjon og forklaringer underveis i spillet.

Spillet forutsetter følgende utstyr/fasiliteter: én bærbar pc/nettbrett per gruppe, stabilt nettverk, og utstyr for å vise informasjon og film på en storskjerm eller lerret i fellesskap.

Spillets vanskelighetsgrad kan reguleres på flere måter. Spillets vanskelighetsgrad øker, jo flere partier/grupper som er i spill. Refleksjonsoppgavene på siste side gir lærer mulighet til å trekke linjer fra spillet over til diskusjoner om dagens situasjon.

NB! Spillet vil lanseres i nynorsk versjon i løpet av høsten.

Hjelpemidler/ressurser til gjennomføring:

Gå til spillet

Vi har ikke anledning til å bistå underveis i gjennomføringen, men dersom du har tilbakemeldinger eller tanker om hvordan løsningen kan bli enda bedre, send oss gjerne en e - post: befo@stortinget.no


Sist oppdatert: 12.10.2021 13:42