Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Voteringsoversikt for sak:

Voteringsresultater

  1. 1Votering

    For

    Det ble votert over:

    Fordeling

    Enstemmig vedtatt

  2. 2aAlternativ votering

    For

    Fordeling

    96 For
    6 Mot

    Votering fordelt på:

  3. 2bAlternativ votering

    Mot

    Det ble votert over:

    Merknad

    Ved en inkurie ble teksten i forslaget fra Senterpartiet ikke riktig. Riktig ordlyd skal være: VIII Endringene under romertall I til og med VI trer i kraft fra 1. januar 2015. Endringene under romertall VII trer i kraft straks

    Fordeling

    6 For
    96 Mot

    Votering fordelt på:

  4. 3Votering

Status

Vedtak i korthet

Stortinget har vedtatt endringer i ferieloven mv. Endringen utvider arbeidstakers rett til å utsette og å overføre ferie i forbindelse med sykdom. Det foreslås samtidig å oppheve dagens mulighet til å velge økonomisk kompensasjon fremfor senere ferieavvikling i forbindelse med sykdom eller foreldrepermisjon. All ikke-avviklet ferie skal i slike tilfeller overføres til påfølgende ferieår. I tillegg foreslås en oppdatering i ferieloven som følge av at reglene om sivil plikttjeneste er opphevet. Endringene i ferieloven har sin bakgrunn i artikkel 7 i Europaparlamentets og Rådets direktiv 03/88/EF om visse aspekter ved organiseringen av arbeidstiden (arbeidstidsdirektivet), som er innlemmet i EØS-avtalen. EU-domstolen har de siste årene avsagt flere dommer vedrørende artikkel 7 i direktivet som gjør det nødvendig med enkelte endringer i ferieloven for å styrke arbeidstakernes rett til ferie.

Behandling og vedtak

Lovsaken er ferdigbehandlet