8. Økonomiske og administrative konsekvenser

       Den kompetanse som krigsadvokatene vil få til å utferdige forelegg i forseelsessaker og i visse forbrytelsessaker vil kunne føre til et visst merarbeid for krigsadvokatene. På den annen side får man en besparelse på politiets hånd som antas å overstige krigsadvokatenes merarbeid. Besparelsen er imidlertid vanskelig å kvantifisere. Det ventes også en besparelse for domstolene. Krigsadvokatenes kompetanse til å behandle militære straffesaker vil sannsynligvis medføre økt bruk av forelegg og dermed en reduksjon i antall saker som fremmes for domstolene. Det er imidlertid ikke mulig å tallfeste innsparingen. For øvrig får ikke lovforslagene administrative eller økonomiske konsekvenser av betydning.

Komiteens merknader

       Komiteen er oppmerksom på at besparelsene er vanskelig å kvantifisere, men at endringene kan gi reduksjon i antall saker som fremmes for domstolene, og at merarbeidet for krigsadvokatene kan gi mindre arbeid for politiet.

       Komiteens utkast til innstilling har vært sendt forsvarskomiteen til uttalelse. Forsvarskomiteen har ved brev av 31. mai d.å. uttalt følgende:

       « Forsvarskomiteen bekrefter mottakelsen av Justiskomiteens brev av 26. mai 1994 hvormed fulgte utkast til innstilling til ovennevnte proposisjon til uttalelse.
       Forsvarskomiteen behandlet saken på møte i dag. Medlemmene viste til sine respektive fraksjoners merknader i utkastet og hadde ellers intet å tilføye. »