Grong i solnedgang. Foto: Steinar Johansen

Grong i solnedgang. Foto: Steinar Johansen

Nord-Trøndelag

For valgperioden 2017–2021 er det valgt inn fem representanter fra Nord-Trøndelag.

Representantene er fordelt på følgende partier: Arbeiderpartiet (2), Høyre (1), Senterpartiet (1) og Venstre (1). 

Alle representanter fra samme fylke tilhører en fylkesbenk. Som regel er det den første representanten fra hvert fylke som leder fylkesbenken.

Nord-Trøndelag og Sør-Trøndelag ble slått sammen til Trøndelag fylke 1. januar 2018, men er fortsatt separate valgdistrikter.

Innvalgte og fast møtende representanter

5 siste spørsmål til statsrådene fra fylkets representanter

 • Skriftlig spørsmål fra Ingvild Kjerkol (A) til helseministeren

  Er dette en mulighet statsråden ser som en løsning for raskt å kunne komme opp med flere sikkerhetsplasser for å avlaste Ila, samt bidra til å løse en nasjonal utfordring?
 • Skriftlig spørsmål fra Arild Grande (A) til finansministeren

  Hva er den reelle svekkelsen av fagforeningsfradraget som følge av regjeringens politikk med å ikke justere fagforeningsfradraget i henhold til pris- og lønnsvekst fra 2013 og frem til i dag, hva vil svekkelsen være dersom regjeringen viderefører nivået uten å kompensere for pris- og lønnsvekst ut inneværende periode, og kan dette karakteriseres som en satsing for å oppnå økt organisasjonsgrad?
 • Spørretimespørsmål fra Arild Grande (A) til arbeids- og sosialministeren

  Maskinentreprenørenes Forbund har gjort oss oppmerksomme på utfordringene med å tipse a-krimsentrene med bekymringsmeldinger. Målet med sentrene må være å styrke samarbeidet mellom arbeidslivet og etatene som jobber med sosial dumping og arbeidslivskriminalitet. Hvorfor har ikke regjeringen prioritert å gjøre det enkelt for publikum å tipse a-krimsentrene om useriøsitet, sosial dumping og arbeidslivskriminalitet?
 • Spørretimespørsmål fra Arild Grande (A) til justis-, beredskaps- og innvandringsministeren

  Politiet skal bruke nær 1 million kroner på å flytte den tidligere lensmannen og medarbeideren ved Leka lensmannskontor til Kolvereid i Nærøy. Det vedtatt nedlagte lensmannskontoret må fremdeles betales for, og begge ansatte skal gå av med pensjon om to år. Det fremstår underlig og lite fleksibelt av staten og politiet som arbeidsgiver. Mener statsråden at dette er fornuftig bruk av politiets og fellesskapets midler, eller mener statsråden politiet bør gjøre om på avgjørelsen?
 • Skriftlig spørsmål fra Marit Arnstad (Sp) til helseministeren

  Statsråden har tidligere (02.02.18) svart at Luftambulansen HF har vurdert Babcocks planer som «realistiske» og understreket at luftambulansen opplagt er en «samfunnskritisk tjeneste som må planlegges godt» og samtidig minnet undertegnede om at det «fortsatt er mer enn 17 måneder til oppstart av kontrakten». Nå er luftambulansetjenesten i Nord-Norge i krise og statsråden har deltatt på krisemøter i Bodø og Tromsø.
  Mener han fortsatt det var klokt å utlyse anbudskonkurranse uten virksomhetsoverdragelse?

Representantforslag fremmet av fylkets representanter

Se alle