Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Christian Tybring-Gjedde, Elin Rodum Agdestein, Anniken Huitfeldt og Svein Roald Hansen på konferansen i Riga. Foto: Stortinget.

Konferanse om EUs felles utenriks-, forsvars- og sikkerhetspolitikk

Lederen av Stortingets utenriks- og forsvarskomité, Anniken Huitfeldt, påpekte behovet for felles europeisk politikk overfor Russland under den halvårlige konferansen i Riga 4.–6. mars. 

– Var det noe Europa kunne gjort for å hindre at Russland har beveget seg bort fra det europeiske felleskap det siste tiåret, spurte Huitfeldt panelet under konferansens debatt om EUs østlige partnerskap. Tidligere utenriksminister Carl Bildt svarte tilbake at man klart kunne gjort mer for å gi klare budskap til det russiske lederskapet i årene hvor dialogen var tettere mellom EU og Russland.

Anniken Huitfeldt deltok sammen med representantene Svein Roald Hansen, Christian Tybring-Gjedde og Elin Rodum Agdestein på den halvårlige konferansen som samler representanter for utenriks- og forsvarskomiteene i EUs medlemsland og observatørland.

Blant innlederne i konferansen var EUs utenrikssjef Federica Mogherini, Latvias utenriksminister Edgars Rinkevics, tidlige utenriksminister Carl Bildt og vise-generalsekretær i NATO, Alexander Vershbow.

På dagsordenen for diskusjoner sto blant annet status og fremtiden for EUs naboskapspolitikk, samarbeidet mellom EU og NATO i lys av nye sikkerhetsutfordringer samt EUs sikkerhetspolitiske prioriteringer.

Situasjonen i Ukrania utgjorde et alvorlig bakteppe for alle diskusjonene.

– Det er viktig at Norge tar del i den europeiske debatten om sentrale sikkerhetspolitiske utfordringer som også angår Norge, uttalte Huitfeldt.

Utenriks- og forsvarskomiteen.

Sist oppdatert: 05.03.2015 16:35
: