Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Veidekke skal bygge for Stortinget

Om kort tid starter arbeidet med å rehabilitere Prinsens gate 26. Veidekke Entreprenør AS skal gjøre jobben for Stortinget.

Prinsens gate 26 er fra 1880-tallet, og er i dag preget av setningsproblemer. I tillegg er infrastrukturen gammel, og det er et generelt stort behov for oppgradering av bygningen.

Tidligere i år utlyste derfor Stortinget, som eier bygningen, en anbudskonkurranse for å få på plass en entreprenør til jobben med å rehabilitere bygget. Denne anbudskonkurransen vant Veidekke Entreprenør AS.

En viktig jobb

– Vi er svært godt fornøyd over å ha vunnet dette spennende og utfordrende byggeoppdraget. Nå ser vi fram til å gjennomføre prosjektet på en sikker og trygg måte i samarbeid med Stortinget, sier prosjektleder Marianne W. Haugen i Veidekke Entreprenør.

Avtalen mellom Stortinget og Veidekke ble nylig inngått, og kontraktssummen er på 372 millioner kroner eks. mva.

Veidekke skal rive de innvendige bygningsmassene, refundamentere den eksisterende fasadeveggen, grave ut for en ny kjelleretasje og deretter bygge effektive og moderne kontorlokaler i bygningen. 

I tillegg skal Veidekke bygge nytt post- og varemottak under Wessels plass med tunnel til stortingsgarasjen.

– Stortinget ser nå frem til å komme i gang med byggefasen av et stort og nødvendig prosjekt, som vil løse viktige funksjoner for Stortinget, sier Stortingets direktør Ida Børresen.

Oppstart i slutten av juni

Veidekke starter opp byggearbeidene i slutten av juni, og de skal være avsluttet sommeren 2017. I hele byggeperioden vil Wessels plass være riggområde. I løpet av sommeren blir det derfor etablert en brakkerigg på plassen.

Trikken vil imidlertid gå over Wessels plass og det vil bli opprettet gangveier slik at fotgjengere kan krysse plassen.

I første fase av prosjektet vil det pågå arbeider med omlegging av kabler i grunnen. Etter hvert vil refundamenteringsarbeidene og innvendig riving starte. 


Godt koordinert

Prinsens gate 26 har huset ærverdige Halvorsens Conditori. Konditoriet har nå flyttet ut, men det legges til rette for at virksomheten kan fortsette i lokalene når byggearbeidene er ferdigstilt.

Parallelt med Stortingets prosjekt, gjennomføres en omlegging av trikkespor og vann- og avløpsledninger i området. For å redusere ulempene for naboer og alle som ferdes i området er de ulike aktørenes prosjekter godt koordinert.


Les mer om byggeprosjektet.

Sist oppdatert: 16.06.2014 20:11
: