Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Stortingets tegnekonkurranse for 1.–4. trinn: Tegn en forside til Grunnloven!

I anledning grunnlovsjubileet inviterer Stortinget til tegnekonkurranse for elever på 1.–4. trinn, der elevene bes om å lage en forside til Grunnloven.

Det første bidraget: Tegningen til Ola Nøvik i 1. klasse på Ytterøy skole var det første bidraget som ble sendt inn til konkurransen. Ola har tegnet en rød bakgrunn med det norske flagget og ordet «grunnlov» skrevet med gullfarge.

Den originale Grunnloven er utformet som et nøytralt dokument med en tom og grå forside. Grunnloven trenger derfor en vakker og spennende forside!

Invitasjon til konkurransen er sendt til alle landets grunnskoler. Hver skole kan sende inn inntil fem av sine bidrag, gjerne slik at alle fire klassetrinn er representert. De første bidragene til konkurransen har nå kommet inn, og de flotte tegningene viser allerede at juryen vil få en vanskelig oppgave når vinnerbidraget skal kåres.

Se alle bidragene som hittil har kommet inn til konkurransen her.

Les mer om tegnekonkurransen og innsending av bidrag her.

Vi tar imot skolenes bidrag frem til (foreløpig) frist som er 13. juni. Juryen, som består av direktør ved Det Internasjonale Barnekunstmuseet Angela Goldin, femte visepresident Line Henriette Hjemdal og stortingsarkivar Egil Borlaug, vil trolig kåre vinneren i siste halvdel av juni. Eleven som har tegnet vinnerforslaget får ta med seg hele klassen til Stortinget i september.

Sist oppdatert: 28.03.2014 13:10
: