Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Ida Børresen tilsatt som ny direktør for Stortinget

Stortinget i plenum har tilsatt Ida Børresen som ny direktør for Stortingets administrasjon.

Ida Børresen. Foto: UDI.

– Jeg er glad og stolt over å ha fått stillingen som direktør i Stortinget, og takker for tilliten som er vist meg ved utnevnelsen. Stortinget er en viktig institusjon som det blir spennende å bidra til utviklingen av, sier Ida Børresen.

Ved ansettelse av direktør er presidentskapet innstillende myndighet. Stortinget i plenum behandlet presidentskapets innstilling 9. februar, og den ble enstemmig vedtatt.

Tilsetting skjer på åremål for seks år med mulighet for forlengelse.

– Jeg er glad for at Ida Børresen blir ny stortingsdirektør. Børresen har bred ledererfaring fra politisk styrte virksomheter, blant annet som assisterende departementsråd, og i sin nåværende stilling som direktør i UDI, sier stortingspresident Dag Terje Andersen.

Stortingets nåværende direktør Hans Brattestå, som tiltrådte stillingen i 1990, går av med pensjon 1. juni.

Ida Børresen (61 år) er utdannet cand.polit. Hun startet som konsulent i Justisdepartementet i 1982 og var byråsjef samme sted fra 1987 til 1990. Fra 1990 til 1998 arbeidet hun som seniorkonsulent/partner i bedriftsrådgivningsselskapet Stradec AS. I 1998 ble hun ekspedisjonssjef i Utdannings- og forskningsdepartementet, og senere assisterende departementsråd (2005–2006). Hun fungerte som departementsråd i seks måneder i 2004. I 2006 gikk hun på kort varsel inn i stillingen som direktør i UDI, en stilling hun har vært i frem til nå.

Hun har – og har hatt – en rekke styreverv, blant annet som styreleder i Oslo-Filharmonien og medlem av Nationaltheatrets styre.

Sist oppdatert: 09.02.2012 15:20
: