Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Gradvis innføring av nye regler for medisinsk utstyr til in vitro-diagnostikk

Til orientering har Stortinget mottatt forslag til en rettsakt fra Europakommisjonen med overgangsbestemmelser for innføringen av nye regler for medisinsk utstyr til in vitro-diagnostikk.

Europakommisjonen la 14. oktober fram forslag til en forordning med overgangsbestemmelser for innføringen av nye regler for medisinsk utstyr til in vitro-diagnostikk (IVD) som ble vedtatt i 2017. Kommisjonen skriver i sin pressemelding at den foreslår en gradvis implementering av den nye forordningen for å hindre avbrytelser i forsyningen av disse viktige produktene. På grunn av covid har medlemslandene, helseinstitusjonene og næringslivet måttet omfordele sine ressurser og dette har gjort det vanskelig å gjennomføre endringene i tide. Det foreslås derfor forlengede overgangsperioder, men der lengden avhenger av risikoen knyttet til utstyret. Endringene skulle opprinnelig ha trådd i kraft 26. mai 2022.

Forslaget er til behandling i Europaparlamentet og Rådet.

Følg behandlingen av saken på Europalov.

I Norge er det Helse- og omsorgsdepartementet som har ansvar for oppfølgingen av dette regelverket.

Forslaget er sendt Stortinget i tråd med ordningen hvor Stortinget mottar Europakommisjonens forslag til antatt EØS-relevante rettsakter via EFTA-sekretariatet i Brussel.

Kontaktinfo

Sist oppdatert: 25.11.2021 09:28

Europakommisjonens referansenummer (KOM-nr.) for forslaget:

: