Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

MC-forordningen – endringer for visse kjøretøyer i L-klassen pga. covid-19-pandemien

Til orientering har Stortinget mottatt forslag til en rettsakt fra Europakommisjonen om endringsbestemmelser i MC-forordningen for visse kjøretøyer i L-klassen i forbindelse med covid-19-pandemien.

Europakommisjonen la 7. september fram forslag til en forordning som vil endre den såkalte MC-forordningen hva angår visse bestemmelser for kjøretøyer i L-klassen. Kommisjonen skriver i forslaget at covid-19-pandemien har påvirket produksjon, verdikjeder, etterspørsel og lagre av slike kjøretøy. Samtidig innebærer et tidligere vedtatt regelverk, trinnvis innføring av nye krav til forurensing. Det medfører strengere krav fra 1. januar 2021. På grunn av pandemien er en rekke kjøretøy i L-klassen som er produsert etter gamle regler, ennå ikke solgt. Det foreslås derfor at de kjøretøy som allerede er produsert, også kan selges lovlig etter 1. januar 2021 på visse vilkår.

Forslaget er til behandling i Europaparlamentet og Rådet.

Følg behandlingen av saken på Europalov.

I Norge er det Samferdselsdepartementet som har ansvar for oppfølgingen av dette regelverket.

Forslaget er sendt Stortinget i tråd med ordningen hvor Stortinget mottar Europakommisjonens forslag til antatt EØS-relevante rettsakter via EFTA-sekretariatet i Brussel.

Kontaktinfo

Sist oppdatert: 24.09.2020 09:52

Europakommisjonens referansenummer (KOM-nr.) for forslaget:

: