Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Sikker, ren og oppkoblet transport

Til orientering har Stortinget mottatt forslag til åtte rettsakter fra Europakommisjonen knyttet til målet om sikker, ren og oppkoblet transport i Europa

Europakommisjonen la 17. mai fram en pakke (også omtalt som transportpakke 3) med forslag til åtte rettsakter som skal bidra til å oppfylle målet om sikker, ren og oppkoblet transport i Europa. Kommisjonen skriver i sin pressemelding at målet er å bidra til modernisering av transportsystemet i Europa. Det er bl.a. et mål å redusere tallet på døde og skadede i trafikken, redusere utslipp fra transportsektoren og fremme bruk av oppkoblede og selvgående kjøretøyer.

Pakken omfatter:

Sammen med pakken la Kommisjonen fram en melding om trafikksikkerhetspolitikken i perioden 2020-2030 og en melding om oppkoblet og selvgående mobilitet.

Forslagene er til behandling i Europaparlamentet og Rådet.

Følg behandlingen av sakene på Europalov.

I Norge er det Samferdselsdepartementet som har ansvar for oppfølgingen av forslagene.

Forslagene er sendt Stortinget i tråd med ordningen hvor Stortinget mottar Europakommisjonens forslag til antatt EØS-relevante rettsakter via EFTA-sekretariatet i Brussel.

Kontaktinfo

Sist oppdatert: 18.06.2018 17:24
: