Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Tiltak mot Newcastle-sykdom hos fjørfe

Til orientering har Stortinget mottatt forslag til en rettsakt fra Europakommisjonen om revisjon av direktiv om tiltak for å bekjempe Newcastle-sykdom hos fjørfe.

Europakommisjonen la 6. desember fram forslag til revisjon av et direktiv om tiltak for å bekjempe Newcastle-sykdom hos fjørfe. Kommisjonen skriver at formålet er å bringe direktivet i samsvar med traktaten om den europeiske unions funksjonsmåte. Samtidig er målet å forenkle prosedyrene i direktivet bl.a. knyttet til utpeking av referanselaboratorium for Newcastle-sykdommen. Det foreslås også endringer i modellen for hvordan medlemsstatene skal informere om sykdomsutbrudd, mottiltak og beredskapsplaner. Kommisjonen skriver at forenkling av prosedyrene for referanselaboratorium ikke minst er viktig i lys av at Storbritannia skal melde seg ut av EU og det derfor raskt må finnes et nytt laboratorium i et EU-land.

Forslaget er til behandling i Europaparlamentet og Rådet.

Følg behandlingen av saken på Europalov.

I Norge er det Landbruks- og matdepartementet som har ansvar for oppfølgingen av forslaget.

Forslaget er sendt Stortinget i tråd med ordningen hvor Stortinget mottar Europakommisjonens forslag til antatt EØS-relevante rettsakter via EFTA-sekretariatet i Brussel.

Kontaktinfo

Sist oppdatert: 08.01.2018 10:45

Europakommisjonens referansenummer (KOM-nr.) for forslaget:

: