Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Sivil beredskap

Til orientering har Stortinget mottatt forslag til en rettsakt fra Europakommisjonen om revisjon av direktivet for EUs ordning for sivil beredskap.

Europakommisjonen la 23. november fram forslag til revisjon av direktivet for EUs ordning for sivil beredskap. Kommisjonen skriver i sin pressemelding at målet er å styrke Europas evne til å takle naturkatastrofer. Det foreslås å opprette en europeisk enhet som skal bistå medlemslandene i innsatsen ved naturkatastrofer og samtidig skal Kommisjonen hjelpe medlemslandene med å bygge opp egen beredskap. Det foreslås også styrket innsats for styrke forbyggende tiltak og tiltak for å bidra til at ulike eksisterende tiltak og politikkområder ses i sammenheng. Sammen med forslaget kom også en melding om sivil beredskap. Se nærmere omtale av forslaget i Stortingets EU/EØS-nytt 29. november i år.

Forslaget er til behandling i Europaparlamentet og Rådet.

Følg behandlingen av saken på Europalov.

I Norge er det Justis- og beredskapsdepartementet som har ansvar for oppfølgingen av forslaget.

Forslaget er sendt Stortinget i tråd med ordningen hvor Stortinget mottar Europakommisjonens forslag til antatt EØS-relevante rettsakter via EFTA-sekretariatet i Brussel.

Kontaktinfo

Sist oppdatert: 01.12.2017 12:36

Europakommisjonens referansenummer (KOM-nr.) for forslaget:

: