Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Opplæring av buss- og lastebilførere

Til orientering har Stortinget mottatt forslag til en rettsakt fra Europakommisjonen som endrer to direktiver knyttet til kvalifikasjoner for førere av buss og lastebil.

Europakommisjonen la 1. februar 2017 fram forslag til et direktiv som endrer et eksisterende direktiv om grunnleggende kvalifikasjonskrav og etterutdanningskrav for buss- og lastebilførere og et direktiv om førerkort. Kommisjonen skriver i forslaget at målet er å gjøre det lettere for sjåfører å få anerkjent utdannelse som er fullført eller delvis fullført i et annet land og å gjøre utdannelsen mer relevant for sjåførenes behov. Kommisjonen ønsker også å gjøre unntaksreglene klarere og fjerne tvetydighet i reglene knyttet til muligheten for å kombinere yrkessjåførutdanning med utdanning knyttet til farlig gods, passasjerrettigheter og dyrevelferd. Videre skal det sikres enhetlige regler for aldersgrenser i de to direktivene.

Forslaget er til behandling i Rådet og Europaparlamentet.

Følg behandlingen av saken på Europalov.

I Norge er det Samferdselsdepartementet som har ansvar for oppfølgingen av forslaget.

Forslaget er sendt Stortinget i tråd med ordningen hvor Stortinget mottar Europakommisjonens forslag til antatt EØS-relevante rettsakter via EFTA-sekretariatet i Brussel.

Kontaktinfo

Sist oppdatert: 14.02.2017 09:20

Europakommisjonens referansenummer (KOM-nr.) for forslaget:

: