Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Minstestandarder for arbeid i maritim sektor

Til orientering har Stortinget mottatt forslag til en rettsakt fra Europakommisjonen om minstestandarder for arbeid i maritim sektor.

Europakommisjonen la 27. juli 2017 fram forslag til et rådsdirektiv som vil endre gjeldende bestemmelser for minstestandarder for arbeid i maritim sektor. Forslaget vil gjennomføre en avtale mellom den europeiske rederiforeningen og den europeiske transportarbeiderføderasjonen om endringer i samsvar med endringer i den internasjonale konvensjonen for sjøfolks arbeids- og levevilkår som ble vedtatt på Den internasjonale arbeidskonferansen i 2014. Kommisjonen skriver i en pressemelding at målet er å styrke rettighetene til sjøfolk på EU-registrerte båter. Blant annet vil endringene sikre bedre vern mot å bli etterlatt i utenlandske havner og styrke retten til kompensasjon i forbindelse med dødsfall eller uførhet på grunn av arbeidsulykker, sykdom eller risiko.

Forslaget er til behandling i Rådet.

Følg behandlingen av saken på Europalov.

I Norge er det Nærings- og fiskeridepartementet som har ansvar for oppfølgingen av forslaget.

Forslaget er sendt Stortinget i tråd med ordningen hvor Stortinget mottar Europakommisjonens forslag til antatt EØS-relevante rettsakter via EFTA-sekretariatet i Brussel.

Kontaktinfo

Sist oppdatert: 25.08.2017 13:14

Europakommisjonens referansenummer (KOM-nr.) for forslaget:

: