Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Konkurranse på luftfartsområdet

Til orientering har Stortinget mottatt forslag til en rettsakt fra Europakommisjonen om å sikre konkurranse på luftfartsområdet.

Europakommisjonen la 8. juni 2017 forslag til en forordning som skal sikre konkurranse på luftfartsområdet. Samtidig la Kommisjonen fram en luftfartsstrategi, retningslinjer knyttet til eierskap og kontroll, retningslinjer for krav til leverandører av offentlige tjenester og et arbeidsdokument om praksis for å legge til rette for kontinuitet i styring av luftfarten. Kommisjonen skriver i sin pressemelding at målet med forslagene er å ytterligere åpne og knytte sammen markedene for luftfart i EU. I tillegg skal de legge til rette for investeringer og effektivitet og sikre at næringen kan videreutvikles.

Forslaget er til behandling i Rådet og Europaparlamentet.

Følg behandlingen av saken på Europalov.

I Norge er det Samferdselsdepartementet som har ansvar for oppfølgingen av forslaget.

Forslaget er sendt Stortinget i tråd med ordningen hvor Stortinget mottar Europakommisjonens forslag til antatt EØS-relevante rettsakter via EFTA-sekretariatet i Brussel.

Kontaktinfo

Sist oppdatert: 28.06.2017 14:01

Europakommisjonens referansenummer (KOM-nr.) for forslaget:

: