Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Vedtak uke 46

I uke 46 har Stortinget blant annet vedtatt å be regjeringen sørge for at de som tjener penger på doping i idretten kan straffeforfølges og at politiattesten ved ansettelse i skoler og barnehager skal vise flere lovbrudd.

Klubbe. Foto: Stortinget.

Klubbe. Foto: Stortinget.

Straffeforfølgning av de som tjener penger på doping i idrett  

Stortinget har drøftet forslag fra representanter fra Høyre, Frp, KrF og Venstre om straffeforfølgning av de som tjener penger på idrettsprestasjoner som følge av doping og krav til endringer i internasjonal idrett.

Forslagene om å be regjeringen sørge for dette fikk støtte fra et flertall på Stortinget.

Politiattest for ansettelsesforhold i skoler og barnehager

Stortinget har behandlet et representantforslag fra Fremskrittspartiet om at Stortinget skal be regjeringen fremme forslag om endring av reglene om politiattest ved ansettelse i barnehager og skoler, slik at politiattesten viser flere lovbrudd.

Forslaget ble enstemmig vedtatt.

Digitaliseringsløft for å hindre utenforskap

Stortinget har behandlet et representantforslag fra medlemmer fra Arbeiderpartiet om digitaliseringsløft for å hindre utenforskap.

Det ble foreslått økt innsats for å sikre hele befolkningen tilgang på raskt bredbånd, økt bruk av velferdsteknologi i kommunene, digital kompetanseheving for eldre og økt digital kommunikasjon mellom pasientene og helsetjenesten.

Forslagene fikk ikke flertall, og ble ikke vedtatt. Regjeringspartiene og Fremskrittspartiet stemte mot forslagene, og argumenterte i komiteens innstilling for at regjeringens politikk allerede ivaretar forslagene.

Andre vedtak

Stortinget har denne uken også behandlet en rekke andre representantforslag.

Det ble blant annet vedtatt å be regjeringen om å utrede en ordning med utleie av tidsbegrensede akvakulturtillatelser og å utrede en ordning med rullerende maksimal tillatt biomasse i havbruksnæringen.

Representantforslagene om å opprette Nye Baner AS, profittfri barnehage og evaluering av Domstolsadministrasjonen var blant de som ikke ble vedtatt i Stortinget.

Sist oppdatert: 13.11.2020 11:52
: