Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Estlands president besøker Stortinget

Estlands president Kersti Kaljulaid gjester Stortinget 20. november. Hun skal ha møter med stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen og med ledelsen i utenriks- og forsvarskomiteen.

Besøket er et uttrykk for hvor viktig det tette og gode forholdet til Estland er i en krevende tid.
 
− Estland og Norge er nære nordisk-baltiske partnere. Det å ha et godt forhold til naboland i Norden og Baltikum er alltid viktig, særlig i en urolig verden. Parlamentene spiller en viktig demokratisk rolle i håndteringen av pandemien, sier stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen, som vil ta imot president Kaljulaid på Stortinget.
 

Vil arbeide sammen i FNs sikkerhetsråd

Estland og Norge vil i 2021 jobbe sammen som ikke-permanente medlemmer i FNs sikkerhetsråd.
 
− Våre land har et verdi- og interessefellesskap i det multilaterale samarbeidet som det er viktig å verne om og videreutvikle. Den parlamentariske dimensjonen i dette arbeidet er sentralt, sier Anniken Huitfeldt (A), leder i utenriks- og forsvarskomiteen.
 

Invitert av regjeringen

Det er regjeringen som har invitert Estlands president til Norge. Under oppholdet skal Kersti Kaljulaid i audiens til H.M. Kongen, og hun skal møte statsminister Erna Solberg og utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide.
 
Den estiske delegasjonen er unntatt karanteneplikten av utenrikspolitiske grunner, i tråd med Covid 19-forskriftens paragraf 6d. Dette medfører at besøket vil bli gjennomført med svært strenge smitteverntiltak.
Sist oppdatert: 18.11.2020 19:01
: