Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida
Ketil Kjenseth, leder av Nordisk råds utvalg for et bærekraftig Norden. Foto: Stortinget

Ketil Kjenseth, leder av Nordisk råds utvalg for et bærekraftig Norden. Foto: Stortinget

Arrangerer webinarer om energi, digitalisering og antibiotikaresistens

Energi, digitalisering og antibiotikaresistens er tema for webinarene som Nordisk råd arrangerer i samarbeid med Europaparlamentet 2. og 3. mars. Flere stortingsrepresentanter deltar.

Formålet med webinarene er diskusjon og utveksling mellom Nordisk råds medlemmer og representanter for EU-parlamentet og EU-kommisjonen om noen av vår tids største utfordringer.

På talerlisten til de tre webinarene står fire stortingsrepresentanter og medlemmer fra Stortingets delegasjon til Nordisk råd.

Hovedfokus på energiwebinaret er å diskutere overgangen til en fossilfri energiproduksjon og det nordiske samarbeidet på elmarkedet, som er unikt i verden. Ketil Kjenseth, leder av Nordisk råds utvalg for et bærekraftig Norden, holder et av åpningsinnleggene.

Bente Stein Mathisen, leder av utvalget for velferd i Norden, åpner Webinaret om antibiotikaresistens. Innledere både fra EU parlamentet og inviterte fageksperter vil bidra til å kaste lys over en bekymringsfull utvikling. Nina Sandberg, nestleder i utvalget for velferd i Norden, og Ketil Kjenseth deltar begge i programmets oppsummerende del. Webinaret vil blant annet ta opp trusselen fra antibiotikaresistente bakterier i lys av COVID-19-pandemien.

Det tredje seminaret handler om digitalisering, et tema som står høyt på agendaen både i Norden og i EU. Hovedfokus vil være på felles utfordringer og løsninger. Marianne Synnes Emblemsvåg, medlem av Nordisk råds utvalg for kunnskap og kultur, holder innlegg om digitaliseringen av utdanning i Norden.

Webinarene streames på https://www.facebook.com/nordensk/live

For program og påmelding: https://www.norden.org/da/node/49092

Sist oppdatert: 24.02.2021 11:36
: