Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Vedtak uke 21

I uke 21 har Stortinget førstegangsbehandlet en rekke forslag til midlertidige lover og endringer i lover for å avhjelpe konsekvenser av utbruddet av covid-19. I tillegg har Stortinget gitt tilslutning til nytt varemerkedirektiv og behandlet flere representantforslag.

Klubbe. Foto: Stortinget.

Klubbe. Foto: Stortinget.

Tilpasninger av lovverk som følge av covid-19

Stortinget har førstegangsbehandlet en rekke forslag om midlertidige tilpasninger i lover og regler for å avhjelpe konsekvenser av utbruddet av covid-19. Blant annet midlertidig lov om tilpasninger i regelverket for barnevernet og fylkesnemnda, midlertidige endringer i straffegjennomføringsloven og midlertidig lov om tilpasninger i barnehageloven, opplæringsloven og friskoleloven, med mer.

Det tas forbehold om endringer ved andre gangs behandling av lovsakene.

Gjennomføring av nytt varemerkedirektiv

Stortinget har vedtatt endringer i varemerkeloven, panteloven, foretaksnavneloven, designloven, patentloven, tolloven og tvisteloven til gjennomføring av europaparlaments- og rådsdirektiv (EU) 2015/2436 om tilnærming av medlemsstatenes lovgivning om varemerker «det nye varemerkedirektivet».

Det dreier seg i stor grad om modernisering og klargjøring av gjeldende rett, som tar sikte på å gjøre varemerkesystemet mer brukervennlig og effektivt.

Behovet for lovendringer som følge av direktivet er nærmere behandlet i punkt 5 til 15 i proposisjonen. Det vises til egen innstilling om samtykkesaken.

Det tas forbehold om endringer ved andre gangs behandling av lovsakene.

Representantforslag

Stortinget har også behandlet flere representantforslag. I behandlingen av forslaget om å ta i bruk skogen som klimabidrag ble det vedtatt å be regjeringen legge frem en plan for økning av det langsiktige opptaket av karbon på norske skogarealer.

Representantforslagene om å utrede fortsatt sykehusdrift på Ullevål og bærekraftig turistfiske oppnådde ikke flertall.

Sist oppdatert: 22.05.2020 13:19
: