Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Den tunisiske delegasjonen sammen med Stortingets president og 1. visepresident i Eidsvollsgalleriet. Foto: Peter Mydske/Stortinget.

Tunisias parlamentspresident besøkte Stortinget

Tunisias parlamentspresident Mohamed Ennaceur besøkte Stortinget tirsdag 3. mai. Demokratiutviklingen i Tunisia og det bilaterale forholdet til Norge stod på agendaen. 

Se bilder fra besøket på Flickr. Bildene kan benyttes fritt mot kreditering.

Forholdet mellom parlamenter er viktig

– Samarbeid og erfaringsutveksling mellom Stortinget og det tunisiske parlamentet er viktig for Tunisia, sa Mohamed Ennaceur etter møtet med stortingspresident Olemic Thommessen og første visepresident Marit Nybakk. 

I møtet snakket Ennaceur om situasjonen i Tunisia. Tunisia er et ungt demokrati som står overfor betydelige utfordringer. De bygger for tiden opp demokratiske institusjoner, samtidig står de overfor økonomiske, sosiale og sikkerhetspolitiske utfordringer. Ennaceur understreket at interparlamentarisk samarbeid er viktig .

– Det tunisiske parlamentet ønsker å ha et godt forhold til Stortinget. Vi ser på dere som en venn, sa Ennaceur.

Første visepresident Marit Nybakk var på offisielt besøkt til Tunisia før jul i fjor.

– Besøket fra Tunisia betyr enda sterkere bånd mellom Stortinget og det tunisiske parlamentet. Det internasjonale samfunn, inkludert Norge og EU, må nå bidra til utvikling og arbeidsplasser i Tunisia for å sikre det nye demokratiet, som er skjørt, sier hun. 

Terror en felles utfordring

Den tunisiske delegasjonen på besøk hos utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget. Foto: Peter Mydske/Stortinget.

Den tunisiske parlamentspresidenten møtte også utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget. I dette møtet ble de sikkerhetspolitiske utfordringene Tunisia står overfor diskutert. 

 Tunisia og Norge står sammen i kampen mot ekstremisme og terrorisme, sa komitéleder Anniken Huitfeldt etter møtet med Ennaceur, hvor man blant annet drøftet ISILs framvekst i nabolandet Libya og utviklingen i Syria og Irak. Tunisia gir oss håp om at en demokratisk utvikling i Midtøsten vil være mulig. Vi må derfor støtte landet slik at utviklingen fortsetter i riktig retning, la Huitfeldt til.

Les om Marit Nybakks offisielle besøk til Tunisia i november 2015.

Sist oppdatert: 04.05.2016 14:16
: