Stortinget - Møte tirsdag den 7. april 2020

Dato: 07.04.2020
President: Tone Wilhelmsen Trøen

Søk

Innhald

Formalia

President: Tone Wilhelmsen Trøen

Presidenten: Presidenten vil foreslå at publikumsgalleriet holdes stengt også under dette møtet på grunn av nødvendige smittevernhensyn. – Det anses vedtatt.

Presidenten vil også minne om at man ikke trenger å sitte på sin egen plass, og at det er viktig å sørge for at det helst er ca. to meter mellom hverandre. Det er også mulig å følge debatten på eget kontor.

Det er også slik at man nå kan tegne seg til debatt ved å rekke opp hånden, og til replikk ved å vise V-tegn.

Representantene Willfred Nordlund, Bjørnar Moxnes og Morten Stordalen, som har vært permitterte, har igjen tatt sete.

Den innkalte vararepresentanten for Rogaland, Eirik Faret Sakariassen, tar nå sete.

Representanten Sylvi Listhaug vil fremsette et representantforslag.

Sylvi Listhaug (FrP) []: På vegne av representantene Per-Willy Amundsen, Roy Steffensen, Bjørnar Laabak og meg selv har jeg gleden av å fremme et representantforslag om nye virkemidler for bekjempelse av kriminalitet.

Presidenten: Forslaget vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Innstillingene i sakene nr. 1–5 har ikke vært tilgjengelige i 48 timer før behandling, jf. Stortingets forretningsorden § 46, men presidenten vil foreslå at Stortinget likevel behandler sakene. – Det ser ikke ut til å være noen innvendinger mot det, og det anses vedtatt.

Videre vil presidenten opplyse om at det om nødvendig vil bli en pause i møtet etter at debatten i sak nr. 3 er ferdig, og at møtet da om nødvendig fortsetter utover kl. 16.