Stortinget - Møte tirsdag den 7. november 2017

Dato: 07.11.2017
President: Magne Rommetveit
Dokument: (Innst. 28 S (2017–2018))

Søk

Sak nr. 2 [10:25:02]

Innstilling fra Stortingets presidentskap om endringer i Stortingets forretningsorden (Innst. 28 S (2017–2018))

Talarar

Morten Wold (FrP) []: Stortingets presidentskap har lagt frem innstilling om endringer i Stortingets forretningsorden. Endringene består dels av en klargjøring av reglene i § 13 om fagkomiteenes sammensetning, dels av korreksjoner av enkelte feil som oppsto i forbindelse med behandlingen av reglementskomiteens rapport våren 2017.

Når det gjelder § 13 om fagkomiteenes sammensetning, foreslås hovedregel og unntak tydeliggjort. Hovedregelen er at alle partigrupper skal ha medlem i finanskomiteen og har rett til å ha medlem i kontroll- og konstitusjonskomiteen. Når det gjelder partigrupper som ikke er representert i alle komiteer, foreslås det tydeliggjort i § 13 at valgkomiteen, etter anmodning fra vedkommende gruppe, i særlige tilfeller kan gjøre unntak fra plikten til å være representert i finanskomiteen. For disse partigruppene kan valgkomiteen også samtykke til at enten finanskomiteens eller kontroll- og konstitusjonskomiteens medlem også er medlem av en annen fagkomité. Det foreslås også inntatt i § 13 at ingen kan være medlem av mer enn to komiteer.

Jeg gjør til slutt oppmerksom på at en liten feil har sneket seg inn i innstillingen. På side 2 skal det stå: «På denne bakgrunn foreslår presidentskapet følgende utforming av § 13 tredje ledd».

Presidenten: Flere har ikke bedt om ordet.