Stortinget - Møte onsdag den 26. april 2017

Dato: 26.04.2017
President: Olemic Thommessen

Søk

Innhald

Formalia

President: Olemic Thommessen

Presidenten: Representantene Gunvor Eldegard, Lise Christoffersen, Øyvind Halleraker, Hadia Tajik, Tove Karoline Knutsen, Frank J. Jenssen, Ingjerd Schou og Irene Johansen, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Fra Senterpartiets stortingsgruppe foreligger søknad om permisjon for representanten Per Olaf Lundteigen i dagene 2. og 3. mai for å delta i møte i Nordisk råd i Brussel.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  1. Søknaden behandles straks og innvilges.

  2. Vararepresentanten, Gerd Eli Berge, innkalles for å møte i permisjonstiden.

Presidenten: Representanten Lene Vågslid vil fremsette tre representantforslag.

Lene Vågslid (A) []: På vegner av representantane Hadia Tajik, Kari Henriksen, Jorodd Asphjell og meg sjølv vil eg setje fram eit representantforslag om å styrkje arbeidet mot valdtekt.

Dernest vil eg setje fram eit representantforslag på vegner av Lise Christoffersen, Stine Renate Håheim, Sonja Mandt, Tove Karoline Knutsen, Christian Tynning Bjørnø, Kari Henriksen og meg sjølv om å styrkje oppfølginga i reetableringsfasen for personar utsette for vald i nære relasjonar og eit representantforslag på vegner av dei same personane om å styrkje arbeidet mot vald mot eldre.

Presidenten: Representanten Dag Terje Andersen vil fremsette et representantforslag.

Dag Terje Andersen (A) []: På vegne av representantene Jonas Gahr Støre, Rigmor Aasrud, Lise Christoffersen, Tove-Lise Torve, Martin Henriksen, Odd Omland, Stine Renate Håheim, Kari Henriksen og meg selv har jeg gleden av å framsette et forslag om en handlingsplan for et seriøst og organisert arbeidsliv.

Presidenten: Representanten Geir Sigbjørn Toskedal vil fremsette et representantforslag.

Geir Sigbjørn Toskedal (KrF) []: På vegne av stortingsrepresentantene Line Henriette Hjemdal, Geir Jørgen Bekkevold, Anders Tyvand og meg selv setter jeg fram et forslag om en stortingsmelding om en styrket kulturskole for framtiden.

Presidenten: Representanten Trygve Slagsvold Vedum vil fremsette et representantforslag.

Trygve Slagsvold Vedum (Sp) []: På vegne av stortingsrepresentantene Jonas Gahr Støre, Torgeir Micaelsen, Kjersti Toppe, Knut Arild Hareide, Olaug V. Bollestad, Audun Lysbakken, Rasmus Hansson og meg selv har jeg æren av å framsette et representantforslag om daglig fysisk aktivitet i skolen og en handlingsplan for fysisk aktivitet.

Presidenten: Representanten Bård Vegar Solhjell vil fremsette et representantforslag.

Bård Vegar Solhjell (SV) []: På vegner av berre meg sjølv, faktisk, (munterheit i salen) har eg like fullt den store æra å setje fram representantforslag om ei heilskapleg og uavhengig evaluering av utanriks- og utviklingspolitiske verkemiddel i norsk politikk overfor Israel og Palestina.

Presidenten: Representanten Janne Sjelmo Nordås vil fremsette et representantforslag.

Janne Sjelmo Nordås (Sp) []: På vegne av stortingsrepresentantene Trygve Slagsvold Vedum, Heidi Greni, Anne Tingelstad Wøien, Per Olaf Lundteigen og meg selv fremmer jeg forslag om å be regjeringen legge fram en stortingsmelding om drosjenæringen.

Presidenten: Representanten Kirsti Bergstø vil fremsette fire representantforslag.

Kirsti Bergstø (SV) []: Det er en glede å fremme forslag på vegne av representantene Karin Andersen, Audun Lysbakken og meg selv om å sikre et profittfritt barnevern.

Det er også en glede å fremme forslag på vegne av Karin Andersen, Audun Lysbakken og meg selv om strakstiltak for å sikre trygg fødselsomsorg.

På vegne av representantene Torgeir Knag Fylkesnes og meg selv fremmes forslag om endring i omstillingsloven.

Og på vegne av representantene Karin Andersen og meg selv fremmes forslag om rett til pensjonsslipp på papir tilsendt i posten.

Presidenten: Representanten Marit Arnstad vil fremsette et representantforslag.

Marit Arnstad (Sp) []: På vegne av Janne Sjelmo Nordås, Liv Signe Navarsete og meg sjøl vil jeg fremme et forslag om Kjeller flyplass.

Presidenten: Representanten Kari Henriksen vil fremsette et representantforslag.

Kari Henriksen (A) []: På vegne av stortingsrepresentantene Jan Bøhler, Hadia Tajik, Lene Vågslid, Jorodd Asphjell og meg selv har jeg den glede å framsette representantforslag om å bekjempe gjengkriminalitet og organisert kriminalitet.

Presidenten: Representanten Olaug V. Bollestad vil fremsette et representantforslag.

Olaug V. Bollestad (KrF) []: På vegne av representantene Hans Fredrik Grøvan, Kjell Ingolf Ropstad og meg selv vil jeg framsette et representantforslag om arbeidsvilkår for sykehusansatte.

Presidenten: Representanten Hans Olav Syversen vil fremsette et representantforslag.

Hans Olav Syversen (KrF) []: På vegne av representantene Line Henriette Hjemdal, Hans Fredrik Grøvan, Kjell Ingolf Ropstad, Geir Sigbjørn Toskedal og undertegnede har jeg gleden av å framsette et forslag om tiltak for å styrke forbrukernes rettigheter i handel med bolig.

Presidenten: Representanten Karin Andersen vil fremsette fire representantforslag.

Karin Andersen (SV) []: På vegne av stortingsrepresentantene Audun Lysbakken og meg sjøl vil jeg sette fram to forslag, det ene om tillitsreform i skolen, det andre om styrket spesialpedagogisk oppfølging i en inkluderende skole.

På vegne av stortingsrepresentantene Kirsti Bergstø, Aud Herbjørg Kvalvik og meg sjøl vil jeg sette fram forslag om å sikre likeverdige pensjonsordninger uavhengig av driftsform, jf. Sykepleierordningen, slik at ansatte rett beholder minst like gode pensjonsytelser som før ved anbudsutsetting av virksomhet i offentlig sektor, og – til slutt – på vegne av stortingsrepresentantene Aud Herbjørg Kvalvik og meg sjøl forslag om bedre vilkår for enslige mindreårige asylsøkere.

Presidenten: Representanten Kjell Ingolf Ropstad vil fremsette to representantforslag.

Kjell Ingolf Ropstad (KrF) []: På vegne av representantene Knut Arild Hareide, Hans Fredrik Grøvan og meg selv har jeg gleden av å sette fram et forslag om lagringsplikt av IP-adresser for å beskytte barn mot overgrep.

Og på vegne av representantene Geir Jørgen Bekkevold, Anders Tyvand, Olaug V. Bollestad og meg selv har jeg gleden av å sette fram et forslag om tiltak for å bekjempe voldtekt.

Presidenten: Representanten Line Henriette Hjemdal vil fremsette et representantforslag.

Line Henriette Hjemdal (KrF) []: På vegne av stortingsrepresentantene Rigmor Andersen Eide, Geir Sigbjørn Toskedal, Geir Jørgen Bekkevold og meg selv vil jeg fremme et representantforslag om nedsettelse av et offentlig utvalg som skal foreta en gjennomgang av konkurransesituasjonen på norsk sokkel.

Presidenten: Representanten Per Olaf Lundteigen vil fremsette to representantforslag.

Per Olaf Lundteigen (Sp) []: På vegne av representantene Janne Sjelmo Nordås, Kjersti Toppe, Trygve Slagsvold Vedum og meg sjøl vil jeg fremme forslag om at pensjonister som ber om det, skal få tilsendt utbetalingsmeldinger fra Arbeids- og velferdsetaten på papir hver måned, og – videre – representantforslag fra representantene Kjersti Toppe og meg sjøl om et krafttak for et anstendig norsk arbeidsliv.

Presidenten: Representanten Geir Inge Lien vil fremsette et representantforslag.

Geir Inge Lien (Sp) []: På vegner av representantane Liv Signe Navarsete, Anne Tingelstad Wøien og meg sjølv har eg gleda av å fremje representantforslag om digitalisering av alle tingrettar i Noreg.

Presidenten: Representanten Geir Pollestad vil fremsette et representantforslag.

Geir Pollestad (Sp) []: På vegner av stortingsrepresentantane Heidi Greni og meg sjølv vil eg setja fram eit representantforslag om ei stortingsmelding om handelsnæringa.

Presidenten: Representanten Rasmus Hansson vil fremsette fire representantforslag.

Rasmus Hansson (MDG) []: På vegne av fire ganger meg selv (munterhet i salen) vil jeg framsette et forslag om å fase ut bruk av miljøgifter i forbrukerprodukter, et forslag om et forbud mot burhøns og påbud om merking av egg fra burhøns inntil forbudet er iverksatt, et forslag om en næringspolitikk for en utslippsfri kyst og et forslag om merkeordninger på matvarer om dyrevelferd, grovfôrandel og antibiotikabruk.

Presidenten: Representanten Kjersti Toppe vil fremsette to representantforslag.

Kjersti Toppe (Sp) []: Eg skal på vegner av stortingsrepresentantane Trygve Slagsvold Vedum, Geir Pollestad, Heidi Greni, Per Olaf Lundteigen og meg sjølv fremja forslag om å endra omstillinga i Arkivverket og styrkja dei åtte regionale statsarkiva.

Så har eg eit representantforslag frå stortingsrepresentantane Janne Sjelmo Nordås, Per Olaf Lundteigen, Geir Inge Lien og meg sjølv om oppfølging av Kvinnsland-utvalets rapport og erstatta helseføretaksloven med ein helseforvaltingslov og innføra folkevald styring og stadleg leiing av norske sjukehus.

Presidenten: Representanten Heikki Eidsvoll Holmås vil fremsette fire representantforslag.

Heikki Eidsvoll Holmås (SV) []: På vegne av meg selv vil jeg fremme et representantforslag om regnskogbevaring og tømmerhogst i Den demokratiske republikken Kongo.

På vegne av meg selv vil jeg fremme et representantforslag om bymiljøavtaler.

På vegne av Torgeir Knag Fylkesnes og meg selv vil jeg fremme et representantforslag om utnytting av matavfallsressursene og kloakkslam og enkelte andre forslag.

Og på vegne av Karin Andersen, Audun Lysbakken og meg selv vil jeg fremme et forslag om lyntogutbygging i Norge. – Det var det.

Presidenten: Representanten Torgeir Knag Fylkesnes vil fremsette et representantforslag.

Torgeir Knag Fylkesnes (SV) []: På vegner av representantane Kirsti Bergstø og meg sjølv vil eg setje fram representantforslag om å setje i gang ei konseptvalutgreiing om Tromsbane.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte. Da vet dere hva dere har i vente.