Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Trontaledebatt

Henstilling (oversendt regjeringen uten votering)

Det henstilles til regjeringen om at det ikke gås videre med E 18-prosjektet gjennom Asker og Bærum slik det nå er planlagt av regjeringen, og at regjeringen arbeider for å endre prosjektet i samarbeid med partene i Oslopakke 3. Stortinget legger til grunn at veikapasiteten ikke skal økes og at bompengene i prosjektet reduseres.

Vedtak 2

Stortinget ber regjeringen sørge for at høyere utdanningsinstitusjoner vektlegger sitt regionale ansvar og desentralisert utdanning i hele landet.

Vedtak 3

Stortinget ber regjeringen så raskt som mulig og på egnet måte redegjøre om hvordan man kan sikre at barn som har norske foreldre og som befinner seg i Syria kommer raskest mulig hjem, samt situasjonen knyttet til nordmenn som har tilsluttet seg eller virket med IS, om status for arbeidet med et rettsoppgjør i regionen og grunnlaget for pågripelse og straffeforfølgelse av disse om de kommer til norsk territorium.

Vedtak 4

Hans Majestets Kongens tale til det 164. storting ved dets åpning og melding om Noregs rikes tilstand og styring - vedlegges protokollen.