Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Representantforslag om innføring av et produksjonsvederlag for oppdrett av laks, ørret og regnbueørret innenfor territoriallinjen

Dokument 8:192 S (2017-2018), Innst. 338 S (2017-2018)

Status: Stortinget har behandla saka ferdig.

Forslag frå Arne Nævra, Eirik Faret Sakariassen, Lars Haltbrekken, Mona Fagerås, Torgeir Knag FylkesnesSaka er behandla i næringskomiteenForslag fra (SV)Tilråding levert 01.06.2018Innst. 338 S (2017-2018)

Saksgang

Status

  • Vedtak i kortversjon

    Stortinget har behandlet et forslag fra representanter fra SV om innføring av et produksjonsvederlag for oppdrett av laks, ørret og regnbueørret innenfor territoriallinjen. Stortingets flertall, representantene fra Ap, H, FrP, V og KrF og Rødt har vedtatt å be regjeringen nedsette et partssammensatt utvalg som skal utarbeide en NOU om ulike former for beskatning av havbruksnæringen, herunder produksjonsavgift, og grunnrentebeskatning/ressursrenteavgift. Ett av målene med utredningen er at vertskommuner skal sikres stabile og forutsigbare årlige inntekter for bruk av areal og tilrettelegging for nytt areal for næringen også når det ikke er vekst. Utredningen må også bl.a.. vurdere den internasjonale konkurransesituasjonen samt hvordan skatte- og avgiftssystemet påvirker sysselsetting og industrialisering i Norge. Saken må sluttføres i Stortinget våren 2020, med sikte på mulig ikrafttredelse medio 2020. Havbruksfordets innretning og fordeling sees i sammenheng med annen beskatning.

  • Behandling og vedtak

    Saka er ferdigbehandla

    Vedtak i samsvar med innstillingen

    Vedtak og oppmodingar

  • Slik stemte representantene

  • Behandling og tilråding

    Tilråding levert 01.06.2018

    Behandla i Stortinget: 04.06.2018