Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Riksrevisjonens undersøkelse av myndighetenes arbeid med å sikre god henvisningspraksis fra fastlegene til spesialisthelsetjenesten

Dokument 3:4 (2017-2018), Innst. 276 S (2017-2018)

Status: Stortinget har behandla saka ferdig.

Dokument frå RiksrevisjonenSaka er behandla i kontroll- og konstitusjonskomiteenTilråding levert 08.05.2018Innst. 276 S (2017-2018)

Saksgang

Status

  • Vedtak i kortversjon

    Stortinget har behandlet og vedlagt protokollen innstilling fra kontroll- og konstitusjonskomiteen om Riksrevisjonens undersøkelse av myndighetenes arbeid med å sikre god henvisningspraksis fra fastlegene til spesialisthelsetjenesten. Målet med undersøkelsen har vært å vurdere om myndighetene legger til rette for en god henvisningspraksis fra fastlegene til spesialisthelsetjenesten, slik at ressursene utnyttes godt. Komiteen viser til at det blant annet kommer frem at det er store variasjoner mellom kommuner og mellom fastleger, og at fastleger og sykehusleger ofte ikke samarbeider godt nok om henvisningene. Komiteen viser videre til Riksrevisjonens anbefalinger som går ut på at Helse- og omsorgsdepartementet bør vurdere hvordan statlige myndigheter bedre kan støtte kommunene i deres arbeid for å bedre fastlegenes henvisningspraksis. Komiteen registrerer at statsråden tar funnene i rapporten på alvor og forutsetter at statsråden og departementet følger opp Riksrevisjonens anbefalinger.

  • Behandling og vedtak

    Saka er ferdigbehandla

    Vedtak i samsvar med innstillingen

    Vedtak og oppmodingar

  • Slik stemte representantene

  • Behandling og tilråding

    Tilråding levert 08.05.2018

    Behandla i Stortinget: 15.05.2018