Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Representantforslag om å sikre at alle i borettslag og sameier får mulighet til å lade elbilene sine, samt opptrappingsplan for salg av nullutslippsbiler

Dokument 8:70 S (2016-2017), Innst. 315 S (2016-2017)

Status: Stortinget har behandla saka ferdig.

Forslag frå Abid Raja, Audun Lysbakken, Heikki Eidsvoll HolmåsSaka er behandla i energi- og miljøkomiteenForslag fra (SV), (V)Tilråding levert 23.05.2017Innst. 315 S (2016-2017)

Saksgang

Status

  • Vedtak i kortversjon

    Stortinget har behandlet et representantforslag fra representanter fra Sosialistisk Venstreparti og Venstre om å sikre at alle i borettslag og sameier får mulighet til å lade elbilene sine, samt opptrappingsplan for salg av nullutslippsbiler. Stortinget vedtok å be regjeringen fremme forslag til utforming av nasjonal regulering som sikrer eiere i borettslag og sameier rett til å anlegge ladepunkt – med mindre det foreligger saklig grunn for at en slik etablering ikke finner sted. I tillegg ble det vedtatt å be regjeringen vurdere hvordan man kan innføre krav til at nye bygg og bygg som underlegges større ombygginger, skal være ladeklare bygg. Det ble videre vedtatt at regjeringen i forslag til statsbudsjett for 2018 skal foreslå konkrete tiltak og virkemidler, slik at alt nybilsalg fra 2025 skal baseres på nullutslippsteknologi.

  • Behandling og vedtak

    Saka er ferdigbehandla

    Vedtak i samsvar med innstillingen

    Vedtak og oppmodingar

  • Slik stemte representantene

  • Behandling og tilråding

    Tilråding levert 23.05.2017

    Behandla i Stortinget: 30.05.2017