Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Forslag fremma i debatten

Prop. 79 S (2020-2021), unntatt kap. 605, 634, 2650 og 2651, Innst. 233 S (2020-2021)

  • Forslag nr. 101 fra Kaski, Kari Elisabeth på vegner av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen gjøre unntak fra innreiseforbudet for grensependlere som er grenseboere og som daglig pendler fra Sverige eller Finland til Norge på arbeid hver dag.

    Forslag nr. 102 fra Kaski, Kari Elisabeth på vegner av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen sørge for inntektssikring av nyutdannede som blir arbeidsledige etter endt utdannelse og som ivaretar både elever fra VGO og studenter fra høyere utdanning. Ordningen(e) skal vare så lenge øvrige midlertidige inntektssikringstiltak vedvarer.

    Forslag nr. 103 fra Kaski, Kari Elisabeth på vegner av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen i forskrift fastsette et unntak for næringskoder 'L - Omsetning og drift av fast eiendom, 68.1 - Kjøp og salg av egen fast eiendom og 68.2 - Utleie av egen eller leid fast eiendom' i kompensasjonsordningene for næringslivet.

    Forslag nr. 104 fra Kaski, Kari Elisabeth på vegner av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen sørge for 100 % kompensasjon for tapt varelager som følge av smittevernrestriksjoner for perioden 1. november 2020 til 28. februar 2021.

    Forslag nr. 105 fra Aydar, Seher på vegner av Rødt


    Stortinget ber regjeringen sikre at kompensasjonsordningen for næringslivet ikke gir støtte til selskaper som driver med eiendomsutleie og lar utleieleiligheter stå tomme, heller enn å leie ut til redusert pris.

    Forslag nr. 106 fra Aydar, Seher på vegner av Rødt


    Stortinget ber regjeringen om å bruke husleieloven § 4-6 om å fastsette maksimalsatser for bestemte leieforhold til 20 pst. reduksjon fra nivået 1. mars 2021, for utleieselskap og utleiere med over 2 sekundærboliger.

    Forslag nr. 107 fra Gjelsvik, Sigbjørn på vegner av Arbeiderpartiet og Senterpartiet


    Stortinget ber regjeringen sørge for tilbakebetaling av støtte fra virksomheter som ikke har opptrådt aktsomt og lojalt mot kompensasjonsordningens formål, herunder virksomheter som har redusert omsetningen for å oppnå økt utbetaling av støtte under kompensasjonsordningen og virksomheter der omsetningsfallet ikke hovedsakelig skyldes koronapandemien.

    Forslag nr. 108 fra Njåstad, Helge André på vegner av Fremskrittspartiet


    Stortinget ber regjeringen fremme forslag om en løsning for å redusere inntektstapet til de norske destinasjonsselskapene enten ved å innarbeide medlemskontingent/partnerbidrag som faste unngåelige kostnader i kompensasjonsordningen eller som et eget tilskudd til destinasjonsselskapene.

    Forslag nr. 109 fra Myrli, Sverre på vegner av Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Rødt


    Stortinget ber regjeringen komme tilbake i revidert nasjonalbudsjett 2021 med forslag til reduserte fergetakster allerede for inneværende år, og en forpliktende plan for halvering av fergepriser på både riksveg- og fylkesvegsamband. Løsninger for lavere takster for pendlere skal prioriteres og reduksjonen skal finansieres av staten.

    Forslag nr. 110 fra Knutsen, Eigil på vegner av Arbeiderpartiet


    Stortinget ber regjeringen sørge for at kriteriene i kompensasjonsordningen for underleverandører som gjaldt fra mai til august i 2020, videreføres for resten av 2020 og for tildelinger i 2021.

    Forslag nr. 111 fra Knutsen, Eigil på vegner av Arbeiderpartiet


    Stortinget ber regjeringen vurdere situasjonen for norske studenter i utlandet og komme tilbake til Stortinget med forslag til kompenserende tiltak.

    Forslag nr. 112 fra Gjelsvik, Sigbjørn på vegner av Senterpartiet


    Stortinget ber regjeringen fremme forslag om en løsning for å redusere inntektstapet til de norske destinasjonsselskapene enten ved å innarbeide medlemskontingent/partnerbidrag som faste unngåelige kostnader i kompensasjonsordningen eller som et eget tilskudd til destinasjonsselskapene.