Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Forslag fremma i debatten

Dokument 8:77 S (2018-2019), Innst. 393 S (2018-2019)

  • Forslag nr. 1 fra Andersen, Karin på vegner av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen utrede og komme tilbake til Stortinget med forslag om å legge kontroll av karanteneloven til en eksisterende kontrollinstans for lignende ytelser, slik som Nav Kontroll. Kontrollinstansen skal ikke ha medlemmer som er tidligere statsråder, statssekretærer eller politiske rådgivere i regjeringsapparatet.

    Forslag nr. 2 fra Andersen, Karin på vegner av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen enten komme tilbake til Stortinget med forslag om å endre karantenelønnsordningen slik at personer som oppretter selskaper i etterlønnsperioden innenfor områder som vil utløse karantene, får karantene, men ikke lønn utbetalt i den perioden, eller utrede og komme tilbake til Stortinget med forslag om å innføre en bestemmelse i karanteneloven som regulerer at det å spekulere i å opprette selskaper eller tilsvarende for å forlenge karanteneperioden ikke skal være lov, og at det i slike tilfeller skal utløse krav om tilbakebetaling av godtgjørelsen.

    Forslag nr. 3 fra Andersen, Karin på vegner av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen fremme forslag om å endre karanteneloven § 20 slik at det skal ilegges overtredelsesgebyr om vilkårene er til stede.

    Forslag nr. 4 fra Andersen, Karin på vegner av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen fremme forslag som gjør det mulig å kreve tilbake utbetalt godtgjørelse ved brudd på karanteneregelverket.

    Forslag nr. 5 fra Andersen, Karin på vegner av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber presidentskapet foreslå endring i ordningen for etterlønn til medlemmer av regjeringen, statssekretærer og politiske rådgivere, slik at de som har lønns-/næringsinntekt, pensjon eller lignende etter fratredelse, ikke får utbetalt fratredelsesytelse i én måned uavhengig av hvor inntekten stammer fra.