Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Forslag fremma i debatten

Prop. 1 S (2018-2019), Innst. 6 S (2018-2019)

  • Forslag nr. 7 fra Mehl, Emilie på vegner av Senterpartiet


    Stortinget ber regjeringen om at det ikke gjennomføres nedleggelser av soningsplasser eller soningstilbud på Vestlandet før Stortinget er forelagt konsekvensene ved en eventuell videreføring av driften, herunder avdeling Osterøy ved Bergen fengsel. For å sikre en bred utredning av konsekvensene, inkluderes avdeling Osterøy ved Bergen fengsel i den pågående KVU-en for Kriminalomsorgens Region vest.

    Forslag nr. 8 fra Mehl, Emilie på vegner av Senterpartiet


    Stortinget ber regjeringen opprettholde soningsplassene ved Hassel fengsel, Arendal fengsel avd. Håvet, Hedmark fengsel avd. Bruvoll, Søndre Vestfold fengsel avd. Sandefjord og Nordre Vestfold fengsel avd. Hof.

    Forslag nr. 9 fra Mehl, Emilie på vegner av Senterpartiet


    Stortinget ber regjeringen snarest mulig fremme lovforslag som åpner for at det, når hensiktsmessig, kan gjennomføres forenklet personundersøkelse i saker hvor det er tatt ut tiltale mot barn mellom 15 og 18 år. Forenklet personundersøkelse kan gå ut på at kriminalomsorgen møter som vitne i retten i stedet for at det i forkant gjennomføres obligatorisk personundersøkelse av mindreårig (PUM), jf. straffeprosessloven § 161 a første ledd.

    Forslag nr. 10 fra Eide, Petter på vegner av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen videreføre leiekontrakten med utleier for Bergen fengsel avdeling Osterøy frem til KVU for Vestlandet er avsluttet.

    Forslag nr. 11 fra Eide, Petter på vegner av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen gjennomgå, og dersom nødvendig sette i gang kunnskapsinnhenting om hvorfor det har vært få svært få rettssaker hvor personer er blitt tiltalt for å utøve seksuell vold i krig for retten i Norge.