Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Forslag fremma i debatten

Prop. 86 LS (2017-2018), Innst. 400 S (2017-2018)

  • Forslag nr. 67 fra Aasrud, Rigmor på vegner av Arbeiderpartiet


    Stortinget ber regjeringen i den varslede stortingsmeldingen om sjøsikkerhet høsten 2018 legge til grunn at bruk av fritidsbåter ikke skal føre til tap av liv eller varig skade, og foreslå konkrete tiltak for å nå dette målet.

    Forslag nr. 68 fra Aasrud, Rigmor på vegner av Arbeiderpartiet


    Stortinget ber regjeringen legge frem en samlet gjennomgang av reglene ved konkurser for å sikre at reglene om konkurskarantene er effektive, at straffenivået er tilpasset lovbruddenes alvorlighet og at innsyn sikres både for forbruker og myndigheter.

    Forslag nr. 69 fra Aasrud, Rigmor på vegner av Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Kristelig Folkeparti


    Stortinget ber regjeringen sikre forsvarlig drift og vedlikehold av luftambulansene ved den enkelte base.

    Forslag nr. 70 fra Aasrud, Rigmor på vegner av Arbeiderpartiet


    Stortinget ber regjeringen sørge for å oppfylle Stortingets anmodningsvedtak nr. 324 (2017-2018) - tilbakevirkende kraft fra 11. mai 2017 for overgangsordningen som skal sørge for at personer med dagpenger og arbeidsavklaringspenger ikke skal tape på å være fosterforeldre - ved å sende melding til alle med avkortning i slike ytelser i det aktuelle tidsrommet, og be dem som har hatt fosterhjemsgodtgjøring, ta kontakt med Nav-kontoret.

    Forslag nr. 71 fra Moxnes, Bjørnar på vegner av Rødt


    Stortinget ber regjeringen i oppfølgningen av «NOU 2018:16: Varsling – verdier og vern» utarbeide en veileder til kommunene om hvordan varslingssaker skal behandles, og vurdere mulighetene for å opprette uavhengige varslingsråd som skal behandle varslingsaker, og komme tilbake til Stortinget på egnet måte.

    Forslag nr. 72 fra Moxnes, Bjørnar på vegner av Rødt


    Stortinget ber regjeringen levere fylkesvis oversikt over dispensasjonssøknadene fra bemanningsnormen i barnehagene månedlig ut 2018 etter at den trer i kraft.

    Forslag nr. 73 fra Moxnes, Bjørnar på vegner av Rødt


    Stortinget ber regjeringen sikre at utvalget som skal se på forebygging av partnerdrap kommer i gang snarest, og at utvalget vurderer opprettelsen av en havarikommisjon for partnerdrap i Norge som kan undersøke hvor det svikter før drapene finner sted og forebygge.

    Forslag nr. 74 fra Navarsete, Liv Signe på vegner av Senterpartiet


    Stortinget ber regjeringa om å stanse oppseiinga i Heimevernet inntil Stortinget har handsama Riksrevisjonen sin rapport om objektsikring hausten 2018.

    Forslag nr. 75 fra Kaski, Kari Elisabeth på vegner av Sosialistisk Venstreparti


    Stortinget ber regjeringen endre Forskrift om stønad til motorkjøretøy eller annet transportmiddel § 2 slik at mennesker med utviklingshemminger og utviklingsforstyrrelser med utagerende atferd som på grunn av deres diagnose ikke kan benytte ordinær transport kvalifiseres til tilskudd til gruppe 2 bil.

    Forslag nr. 76 fra Asheim, Henrik på vegner av Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti


    Stortinget ber regjeringen snarligst, og senest i samband med budsjettet for 2019, vurdere om rett til bilstøtte klasse 2 også bør gis til mennesker som ikke har sterkt begrenset gangfunksjon, men som av andre grunner, for eksempel utviklingshemming med tidvis utagerende atferd, er avhengige av tilrettelagt bil.