Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Representantforslag om at utdanningen av legespesialister skal svare til helsetjenestens behov

Dokument 8:78 S (2018-2019), Innst. 263 S (2018-2019)

Merknad

Helse- og omsorgskomiteen ønsker skriftlige innspill til denne saken. For at komiteen skal rekke å ta innspillene med i behandlingen av saken, må de sendes til helse-omsorg@stortinget.no senest 22. mars 2019. Det legges ikke opp til noen muntlig høring i denne saken.

Status: Stortinget har ferdigbehandlet saken.

Forslag fra Kjersti Toppe, Marit Knutsdatter Strand, Siv Mossleth, Willfred NordlundSaken er behandlet i helse- og omsorgskomiteenInnstilling avgitt 07.05.2019Innst. 263 S (2018-2019)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har behandlet forslag fra representanter fra Senterpartiet om at utdanningen av legespesialister skal svare til helsetjenestens behov. Saken omhandler behov for etablering av flere LIS1-stillinger, herunder i kommunehelsetjenesten, samt behovet for flere studieplasser i grunnutdanningen i medisin. Forslagene ble ikke vedtatt, da de ikke fikk regjeringspartienes støtte. I innstillingen kommer det frem at regjeringen i Grandavolden-plattformen har gjort det klart at antallet LIS1-stillinger skal økes. Videre kommer det frem at det er nedsatt et utvalg som blant annet skal utrede mulighetten for å øke antallet plasser på medisinstudiet.

  • Behandling og vedtak

    Saken er ferdigbehandlet

    Vedtak i samsvar med innstillingen

    Vedtak og henstillinger

  • Slik stemte representantene

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 07.05.2019

    Behandlet i Stortinget: 14.05.2019