Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Representantforslag om å be regjeringen evaluere samhandlingsreformen og fremme sak til Stortinget om nødvendige tiltak for at samhandlingsreformens intensjoner kan nås

Dokument 8:19 S (2018-2019), Innst. 206 S (2018-2019)

Status: Stortinget har ferdigbehandlet saken.

Forslag fra Kjersti Toppe, Liv Signe NavarseteSaken er behandlet i helse- og omsorgskomiteenForslag fra (Sp)Innstilling avgitt 12.03.2019Innst. 206 S (2018-2019)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har behandlet et representantforslag fra Kjersti Toppe og Liv Signe Navarsete om evaluering av samhandlingsreformen og tiltak for at samhandlingsreformens intensjoner kan nås. Forslagene ble ikke vedtatt. Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti argumenterte i innstillingen for at samhandlingsreformens mål ikke er nådd og at sentrale forutsetninger for refomen ikke har vært på plass, De peker på problemene med fastlegedekningen, at det har vært mye større økning av legeårsverk på sykehus enn i kommunehelsetjenesten til tross for samhandlingsreformen, og mener situasjonen er et politisk ansvar. Regjeringspartiene - som ikke støttet forslagene - viser i innstillingen til at det er satt i verk en rekke tiltak i tråd med samhandlingsreformens intensjoner, og at Nasjonal helse- og sykehusplan 2020-2023 blant annet vil omhandle samhandling mellom kommuner og spesialisthelsetjenesten.

  • Behandling og vedtak

    Saken er ferdigbehandlet

    Vedtak i samsvar med innstillingen

    Vedtak og henstillinger

  • Slik stemte representantene

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 12.03.2019

    Behandlet i Stortinget: 28.03.2019