Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Endringer i barnevernloven mv. (bedre rettssikkerhet for barn og foreldre)

Prop. 169 L (2016-2017), Innst. 151 L (2017-2018), Lovvedtak 32 (2017-2018)

Status: Lovsaken er ferdigbehandlet og sanksjonert i statsråd. Opplysninger om ikrafttredelse fremgår nederst i høyre kolonne.

Lovforslag fra Barne- og likestillingsdepartementetSaken er behandlet i familie- og kulturkomiteenInnstilling avgitt 01.03.2018Innst. 151 L (2017-2018)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Endringene som Stortinget har vedtatt skal bidra til å øke rettssikkerheten til barn og foreldre i barnevernssaker ved å bedre barnevernstjenestens saksbehandling og styrke barneperspektivet i loven. Bl.a. er det tatt inn i lovens formålsbestemmelse at loven skal bidra til at barn møtes med trygghet, kjærlighet og forståelse. Barn er gitt rett til nødvendige barneverntiltak og rett til medvirkning. Videre stilles det krav om bedre dokumentasjon i barnvernet. Reglene om opplysningsplikt til barnevernet, både i barnevernloven og i en rekke særlover, er klargjort og forenklet. Dette for at regelverket skal bli enklere å anvende for dem som er omfattet av opplysningsplikten. Det var fremmet enkelte endringsforslag fra opposisjonens side, som ikke ble vedtatt.

  • Behandling og vedtak

    Lovsaken er ferdigbehandlet

    Vedtak i samsvar med innstillingen

  • Slik stemte representantene

    Første behandling:
    Voteringsoversikt

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 01.03.2018

    Behandlet andre gang i Stortinget 15.03.2018