Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Representantforslag om å styrke det internasjonale og nasjonale arbeidet mot antibiotikaresistens

Dokument 8:2 S (2016-2017), Innst. 170 S (2016-2017)

Status: Stortinget har ferdigbehandlet saken.

Forslag fra Kjersti Toppe, Per Olaf LundteigenSaken er behandlet i helse- og omsorgskomiteenForslag fra (Sp)<br/>utkast til innstilling er forelagt for utenriks- og forsvarskomiteen til uttalelseInnstilling avgitt 16.02.2017Innst. 170 S (2016-2017)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har behandlet representantforslag om tiltak for å styrke det internasjonale og nasjonale arbeidet mot antibiotikaresistens. Det ble vedtatt tre forslag, som henholdsvis gikk ut på å be regjeringen om: 1) å sikre at pasienter som vurderer å benytte seg av utenlandske helsetjenester advares mot riskoen for smitte med antibiotikaresistente bakterier, 2) fremme forslag om å stille krav om forhåndsgodkjenning for refusjon av utgifter til sykehusbehandling i utlandet og 3) fremme tiltak for å hindre økt bruk av pasientbehandling i land med høy risiko for spredning av anitbiotikaresistente bakterier.

  • Behandling og vedtak

    Saken er ferdigbehandlet

    Vedtak i samsvar med innstillingen med avvik/tillegg

    Vedtak og henstillinger

  • Slik stemte representantene

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 16.02.2017

    Behandlet i Stortinget: 23.02.2017