Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Melding for året 2015 fra Sivilombudsmannens forebyggingsenhet mot tortur og umenneskelig behandling ved frihetsberøvelse

Dokument 4:1 (2015-2016), Innst. 340 S (2015-2016)

Status: Stortinget har ferdigbehandlet saken.

Dokument fra OmbudsmennSaken er behandlet i kontroll- og konstitusjonskomiteenInnstilling avgitt 31.05.2016Innst. 340 S (2015-2016)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har behandlet og vedlagt protokollen en enstemmig innstilling fra kontroll- og konstitusjonskomiteen om årsmelding for året 2015 fra Sivilombudsmannens forebyggingsenhet mot tortur og umenneskelig behandling ved frihetsberøvelse. Komiteen viste blant annet til at tvangsbruk er svært inngripende og alvorlig, og noterte seg at forebyggingsenheten har vært nødt til å påpeke flere forhold der det er formelle mangler, eller der tiltakene kan fungere som forsterkning av en allerede vanskelig situasjon. Komiteen understreket at forebyggingsenhetens observasjoner må tas på alvor og viste til at det i meldingen ble pekt på manglende dokumentasjon og på flere former for tvangsbruk som kan være i strid med hva som er til beste for den som utsettes for tvang, og i strid med våre menneskerettslige forpliktelser.

  • Behandling og vedtak

    Saken er ferdigbehandlet

    Vedtak i samsvar med innstillingen

    Vedtak og henstillinger

  • Slik stemte representantene

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 31.05.2016

    Behandlet i Stortinget: 16.06.2016