Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Representantforslag om å styrke Sivilombudsmannens rolle overfor forvaltningen

Dokument 8:122 S (2012-2013), Innst. 379 S (2012-2013)

Status: Stortinget har ferdigbehandlet saken.

Forslag fra Anders Anundsen, Øyvind Vaksdal, Ulf Erik KnudsenSaken er behandlet i kontroll- og konstitusjonskomiteenForslag fra (FrP)Innstilling avgitt 28.05.2013Innst. 379 S (2012-2013)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har behandlet innstilling fra kontroll- og konstitusjonskomiteen om representantforslag fra stortingsrepresentantene Anders Anundsen, Ulf Erik Knudsen og Øyvind Vaksdal om å styrke Sivilombudsmannens rolle overfor forvaltningen. Komiteen viste til at en enstemmig komité i 2009 ba regjeringen sette i verk en praksis hvor det skal ettergis idømte saksomkostninger i saker hvor Sivilombudsmannen har anbefalt søksmål og fant det kritikkverdig at regjeringen ikke hadde gjennomført dette. Et enstemmig storting vedtok å be regjeringen fremme nødvendige lovforslag for å styrke Sivilombudsmannens rolle overfor forvaltningen ved å tillate at Sivilombudsmannen opptrer som hjelpeintervenient ved søksmål.

  • Behandling og vedtak

    Saken er ferdigbehandlet

    Vedtak i samsvar med innstillingen

    Vedtak og henstillinger

  • Slik stemte representantene

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 28.05.2013

    Behandlet i Stortinget: 06.06.2013