Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Riksrevisjonens kontroll med forvaltningen av statlige selskaper for 2011

Dokument 3:2 (2012-2013), Innst. 234 S (2012-2013)

Status: Stortinget har ferdigbehandlet saken.

Dokument fra RiksrevisjonenSaken er behandlet i kontroll- og konstitusjonskomiteenInnstilling avgitt 12.03.2013Innst. 234 S (2012-2013)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har behandlet og vedlagt protokollen innstilling fra kontroll- og konstitusjonskomiteen om Riksrevisjonens kontroll med forvaltningen av statlige selskaper for 2011. Komiteen har merket seg at undersøkelsen viser at statlig eier ikke har satt avkastningsmål for flere av selskapene med forretningsmessige mål og at halvparten av øvrige selskaper hadde en gjennomsnittlig avkastning som var lavere enn avkastningsmålet.. Komiteen deler videre Riksrevisjonens vurdering av at det ikke er grunnlag for de store variasjonene i styrehonorarer. Riksrevisjonen har foretatt fire utvidede kontroller, som gjelder de regionale helseforetakenes registrering, resultatrapportering m.m., omstillingen ved OUS, kostnadseffektivitet i NRK og Studentsamskipnadenes økonomi og økonomiske styring. Komiteen kommenterer dette i innstillingen. Riksrevisjonen har også fulgt opp tolv saker som tidligere har blitt rapportert i Dokument 3:2. Ni av sakene er avsluttet, mens tre følges opp videre.

  • Behandling og vedtak

    Saken er ferdigbehandlet

    Vedtak i samsvar med innstillingen

    Vedtak og henstillinger

  • Slik stemte representantene

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 12.03.2013

    Behandlet i Stortinget: 19.03.2013