Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Endringer i folketrygdloven (tiltak mot misbruk av velferdsordninger)

Prop. 7 L (2012-2013), Innst. 245 L (2012-2013), Lovvedtak 43 (2012-2013)

Status: Lovsaken er ferdigbehandlet og sanksjonert i statsråd. Opplysninger om ikrafttredelse fremgår nederst i høyre kolonne.

Lovforslag fra ArbeidsdepartementetSaken er behandlet i arbeids- og sosialkomiteenInnstilling avgitt 14.03.2013Innst. 245 L (2012-2013)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har enstemmig vedtatt endringer i folketrygdloven når det gjelder tiltak mot misbruk av velferdsordninger. Stortinget gjorde også følgende vedtak: "Stortinget ber regjeringen fremme forslag om endringer i regelverket som sikrer tiltak som reduserer muligheten for å kunne opprette falsk identitet i Norge." "Regjeringen bes sikre at kun de opplysninger som er eksplisitt nevnt i lovverk eller forskrift kan hentes inn gjennom masseinnhenting." "Regjeringen bes sikre at lovverket gir den enkelte mulighet til informert samtykke slik at det blir klart for den enkelte hvilken informasjon som kan hentes inn dersom vedkommende søker om en stønad fra det offentlige."

  • Behandling og vedtak

    Lovsaken er ferdigbehandlet

    Vedtak i samsvar med innstillingen

  • Slik stemte representantene

    Første behandling:
    Voteringsoversikt

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 14.03.2013

    Behandlet andre gang i Stortinget 02.04.2013