Du bruker en gammel nettleser. For å kunne bruke all funksjonalitet i nettsidene må du bytte til en nyere og oppdatert nettleser. Se oversikt over støttede nettlesere.

Stortinget.no

logo
Hopp til innholdet
Til forsiden

Kultur, inkludering og deltaking

Meld. St. 10 (2011-2012), Innst. 260 S (2011-2012)

Status: Stortinget har ferdigbehandlet saken.

Melding fra KulturdepartementetSaken er behandlet i familie- og kulturkomiteenUtkast til innstilling er forelagt for kommunal- og forvaltningskomiteen til uttalelse<br/>Innstilling avgitt 26.04.2012Innst. 260 S (2011-2012)

Saksgang

Status

  • Vedtak i korthet

    Stortinget har behandlet melding om kultur, inkludering og deltaking. Det fremgår av meldingen at en inkluderende kultursektor er en sektor der alle har like muligheter til deltakelse og til å utvikle sine skapende ressurser, uavhengig av faktorer som sosioøkonomisk, kulturell eller religøs bakgrunn eller funksjonsevne. Meldingen legger til grunn at kulturlivet skal oppleves som åpent og relevant for alle grupper. Et flertall bestående av Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet slutter seg til regjeringens satsningsområder: 1. Inkludering og nye stemmer i kultursektoren 2. Sikre tilgang ved å bygge ned fysiske og økonomiske barrierer 3. Oppsøkende kulturformidling og formidlingsordninger 4. Inkludering gjennom samarbeid med og deltakelse i frivillig kultursektor. Regjeringen bes i sterkere grad å samordne departementenes innsats med å sikre alle barn og unge reell adgang til kulturopplevelser og -deltakelse. Meldingen ble besluttet vedlagt protokollen.

  • Behandling og vedtak

    Saken er ferdigbehandlet

    Vedtak i samsvar med innstillingen

    Vedtak og henstillinger

  • Slik stemte representantene

  • Behandling og innstilling

    Innstilling avgitt 26.04.2012

    Behandlet i Stortinget: 22.05.2012