Aker Brygge og Oslo Rådhus. Foto: Daniel78/Wikimedia Commons.

Aker Brygge og Oslo Rådhus. Foto: Daniel78/Wikimedia Commons.

Oslo

For stortingsperioden 2021–2025 er det valgt inn 20 representanter fra Oslo.

Representantene er fordelt på følgende partier: Høyre (5), Sosialistisk Venstreparti (3), Arbeiderpartiet (4), Venstre (3), Miljøpartiet De Grønne (2), Rødt (2) og Fremskrittspartiet (1).

I Grunnloven står det at Norge har 19 valgdistrikter. I valgloven er disse listet opp, og de samsvarer med fylkesinndelingen i Norge før regionreformen.

Innvalgte og fast møtende representanter

5 siste spørsmål til statsrådene fra valgdistriktets representanter

  • Spørretimespørsmål fra Guri Melby (V) til statsministeren

    Presidentvalget i Russland var hverken fritt eller demokratisk. Deler av valget ble gjennomført i okkuperte områder i Ukraina, og opposisjonspolitikere risikerte å bli fengslet og drept. USA og brorparten av EU-landene deltok ikke i Putins innsettelseseremoni. Dette inkluderte våre nordiske og baltiske allierte, som også deler grense med Russland. Hva er statsministerens vurdering bak valget om norsk deltakelse, og var regjeringen i dialog med våre allierte naboland om å sende Norges ambassadør til markeringen av gjenvalget?
  • Spørretimespørsmål fra Ola Elvestuen (V) til fiskeri- og havministeren

    Ifølge Havforskningsinstituttet er de største truslene mot livet i Oslofjorden, i tillegg til miljøgifter, mikroplast, fysisk påvirkning og næringssalter. I fjor foreslo Venstre begrensninger i fisket, herunder forbud mot bunntråling og lokale fiskeforbudssoner. Regjeringen stemte dette ned. I regjeringens forvaltningsplaner for Nordsjøen og Skagerrak er Ytre Oslofjord definert som et særlig verdifullt område. Hvilke tiltak vil statsråden innføre for å begrense fisket og gjenopprette fiskebestanden i Oslofjorden?
  • Spørretimespørsmål fra Guri Melby (V) til kunnskapsministeren

    I perspektivmeldingen står det at det relativt sett blir færre personer i arbeidsdyktig alder som kan skape verdiene som skal betale for statens økende utgifter framover. Nytt opptakssystem for høyere utdanning tilrettelegger for at folk skal kunne begynne på utdanning tidligere. Et pliktår vil forsinke de unge sin inntreden i arbeidsmarkedet. Ser statsråden at det er en motsetning mellom formålet i nytt opptakssystem for høyere utdanning, som hun selv er ansvarlig for, og forslaget om et pliktår i statlig regi for alle unge voksne?
  • Spørretimespørsmål fra Grunde Almeland (V) til kunnskapsministeren

    Statsråden vil at samtlige 19-åringer skal avtjene et pliktår for Norge. For mange unge er det en enorm frihetsfølelse å bli ferdig med videregående og selv velge hva de skal bruke hverdagen til. Har statsråden forståelse for at unge voksne kan oppleve forslaget som en innskrenkning av deres frihet til å selv velge hva de skal gjøre etter videregående, dersom alle etter videregående må avtjene en slags lavtlønnet sivil tjeneste for staten?
  • Skriftlig spørsmål fra Rasmus Hansson (MDG) til helse- og omsorgsministeren

    Et eksperiment gjennomført av Forbrukerrådet viste at nivåene av bisfenol A gikk dramatisk opp i deltakernes kropper etter økt forbruk at hermetiske produkter. Den antatte årsaken er at hermetikkemballasje kan inneholde bisfenol A som kan lekke over i maten. Undersøkelser fra Folkehelseinstituttet viser at svært mange barn har høyere bisfenol A-nivåer i kroppen enn det som anses som trygt. Vil statsråden ta initiativ til et nasjonalt forbud mot bruk av bisfenol A og andre hormonforstyrrende bisfenoler i matemballasje?

Representantforslag fremmet av valgdistriktets representanter

Se alle